ZUPA RYBNA PO HOLENDERSKU

  • on 31 lipca, 2016

Zupa rybna po holendersku 50 dkg oczyszczonej ryby, 20 dkg pomidorów, i 10 dkg cebuli, 15 dkg pieczarek, 1,5 1 wywaru i z warzyw, 150 ml białego wytrawnego wina, natka pietruszki, sól, pieprz i czosnek do smaku. Rybę umyć, oddzielić mięso od ości. Pomidory umyć, sparzyć wrzą- : cą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę razem z rybami i oczyszczonymi, opłukanymi pieczarkami, zalać wywarem i winem, gotować 30-40 minut i na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać pomidory. Ugotowaną zupę doprawić i wymieszać z posiekaną : natką pietruszki. Podawać z kluskami półfrancuskimi.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz