ZUPA RAKOWA PO KRÓLEWSKU

Zupa rakowa po królewsku 15 sztuk raków, pęczek koperku, 20 dkg pieczarek, I 1,5 1 wywaru z drobiu, 10 dkg groszku konserwowego, i natka pietruszki, sól, pieprz do smaku. Raki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą, trzymając je rę- 1 ką za korpus. Następnie wyciągnąć z ogona środkową płetwę razem z czarną kiszeczką, włożyć raki do wrzącej osolonej wody z dodatkiem koperku i gotować około 15 minut pod przykryciem. Po ; ugotowaniu wyjąć mięso z kleszczy i szyjek. Pieczarki oczyścić, i opłukać, pokrajać w plastry, włożyć do wywaru, ugotować. Potem połączyć z groszkiem, rakami i posiekaną natką pietruszki, dopra­wić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Krystian i prowadzę bloga na którym opowiadam wiele ciekawostek na temat kuchni! Jeśli jesteś takim samym miłośnikiem jak ja, mam nadzieję, że moje wpisy Ci się spodobają 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone