ZIEMNIAKI NADZIEWANE SZYNKĄ

Ziemniaki nadziewane szynką 12 sztuk ziemniaków (dużych), 8 dkg cebuli, 15 dkg I pieczarek, tłuszcz, 15 dkg szynki, jajko, natka | pietruszki, 5 dkg sera żółtego, sól i pieprz do smaku. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, wydrążyć środki specjalną ły- ; żeczką, pozostawiając dość grube ścianki, zalać wrzącą osoloną : wodą, gotować około 8 minut, odcedzić, posypać przyprawami, i Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z szynką pokrajaną w kostkę, jajkiem, posiekaną natką ; pietruszki i startym serem, doprawić do smaku. Napełnić ziemniaki, polać tłuszczem, upiec.  Podawać z suiówkami lub jako gorącą przystawkę.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Krystian i prowadzę bloga na którym opowiadam wiele ciekawostek na temat kuchni! Jeśli jesteś takim samym miłośnikiem jak ja, mam nadzieję, że moje wpisy Ci się spodobają 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone