Słodkie i tłuste przysmaki

  • on 30 lipca, 2017

Oprócz typowych dań śniadaniowych, czy obiadowych kuchnia to również wszelkiego rodzaju wypieki oraz wytwory słodkie. Wszelkiego rodzaju ciasta przygotowywane w piekarniku albo ciasta na zimno są powszechnie lubianymi rodzajami produktów żywnościowych. Wiele osób samodzielnie piecze i serwuje desery z ciast. Najbardziej popularne są takie propozycje, jak serniki, czy szarlotki. Niemniej jednak popularność zyskują również różnorodne pączki, czy faworki domowej roboty. Wbrew pozorom nie są one pracochłonne oraz trudne do wykonania. Trzeba jedynie wykazać chęci do ich przygotowania. Pączki oraz faworki jednak stanowią źródło sporej ilości tłuszczu. Są one bowiem smażone na głębokim oleju. Spożywanie sporych ilości owych słodkości może bardzo pogorszyć nasz stan zdrowia. Pączki oraz faworki zatem można serwować na jakieś szczególne okoliczności. W małych ilościach bowiem nie powinny wpływać na nasze funkcjonowanie. Pamiętać należy jednak, że domowe słodkości zawsze będą zdecydowanie zdrowsze od tych, oferowanych w różnorodnych cukierniach.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz