RAWIOLKI Z GRZYBAMI

  • on 12 kwietnia, 2014

Rawiolki „a la diplomate”.Ciasto: 35 dkg mąki, jajko, około 150 ml wody Nadzienie: 10 dkg grzybów suszonych, 5 dkg orzechów włoskich bez łupin, żółtko, natka pietruszki, sól, pieprz i curry do smaku, 2 dkg tłuszczu do gotowania, masło lub margaryna do polania. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, odcisnąć i zemleć.. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, połączyć z grzybami, żółtkiem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smalcu. Dalej przygotować jak rawiolki la cesarzowa”. Przed podaniem polać roztopionym masłem lub margaryną. Rawiolki z grzybami.Ciasto: 35 dkg mąki, jajko, około 150 ml wody Nadzienie: 10 dkg grzybów suszonych, 10 dkg cebuli, tłuszcz, 5 dkg ketchupu, 10 dkg sera żółtego, sól i pieprz do smaku, 2 dkg tłuszczu do gotowania, masło lub margaryna do polania.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i posiekać. Cebulę obrać, opłu­kać, pokrajać w kostkę, usmażyć, połączyć z grzybami, ketchupem i startym serem, deprawić do smaku. Dalej przygotować jak rawiolki „a la cesarzowa”. Przed podaniem polać roztopionym masłem i lub margaryną.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz