PIEROGI PO GENERALSKU

Pierogi po generalsku. Ciasto: 35 dkg mąki, jajko, około 150 ml wody Nadzienie: 5 dkg grzybów suszonych, 15 dkg ryżu,8 dkg cebuli, tłuszcz, 15 dkg szynki łub kiełbasy krakowskiej, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku, 2 dkg tłuszczu do gotowania, masło lub margaryna do polania. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, posiekać. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, osączyć. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z ry­żem, grzybami i szynką lub kiełbasą pokrajaną w paseczki oraz po­siekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak pierogi „Olga”. Przed podaniem polać roztopionym masłem lub margaryną.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Krystian i prowadzę bloga na którym opowiadam wiele ciekawostek na temat kuchni! Jeśli jesteś takim samym miłośnikiem jak ja, mam nadzieję, że moje wpisy Ci się spodobają 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone