NALEŚNIKI PO RUSKU I PO MEKSYKAŃSKU

  • on 9 czerwca, 2013

Naleśniki po meksykańsku. Ciasto: 2-3 jaj, 20 dkg mąki, 200 ml mleka,200 ml wody, sól, słonina.Nadzienie: 4 dkg grzybów suszonych, 30 dkg selera ugotowanego, 2 jaja ugotowane na twardo,25 dkg kaczki pieczonej, 10 dkg papryki konserwowej, natka pietruszki, sól, pieprz, curry do smaku, tłuszcz do podsmażenia. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, drobno posiekać. Seler i jaj­ka pokrajać w drobną kostkę, połączyć ze zmielonym mięsem, pokrajaną w paseczki papryką i posiekaną natką pietruszki, dopra­wić solą, pieprzem i curry do smaku. Dalej przygotować jak naleśniki „i la Rossini”.Naleśniki po rusku.Ciasto: 2-3 jaj, 20 dkg mąki, 200 ml mleka,200 ml wody, sól, słonina.Nadzienie: 15 dkg kaszy gryczanej, 8 dkg cebuli, tłuszcz, 4 dkg grzybów suszonych, 10 dkg sera twarogowego, sól i pieprz do smaku, tłuszcz do podsmażenia.Kaszę opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą (300 ml), zagotować. Naczynie z kaszą wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą, gotować pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokra­jać, usmażyć. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, odcisnąć i zem­leć razem z twarożkiem, połączyć z kaszą i cebulą, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak naleśniki „k la Rossini”.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz