NADZIENIE DO NALEŚNIKÓW

Aby  ciasto nie przylepiało się do patelni musi być ona silnie nagrzana, i Podczas smażenia na zbyt małym ogniu cienkie placki ciasta wysychają i łamią się przy składaniu. Po nalaniu ciasta rozprowadza się ; je po całej powierzchni poruszając patelnią i smaży, lekko rumieniąc. Naleśników biszkoptowych nie należy rumienić. Naleśniki  bez piany można smażyć z jednej strony, natomiast naleśniki grubsze i te, które nie będą obsmażane należy smażyć z obu stron. Po i usmażeniu układa się je na odwróconym do góry dnem talerzu  przesypując bułką tartą.  Naleśniki można napełnić różnego rodzaju nadzieniami. Kształtuje się je na różne sposoby. 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Krystian i prowadzę bloga na którym opowiadam wiele ciekawostek na temat kuchni! Jeśli jesteś takim samym miłośnikiem jak ja, mam nadzieję, że moje wpisy Ci się spodobają 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone