NA ZAKŁADKĘ I CHUSTECZKĘ

Można układać usmażone naleśniki na stolnicy „na zakładkę”; miejsce założenia smaruje się białkiem, rozkłada równomiernie nadzienie, zwija poprzecznie w rulon i kroi i na kawałki 12-15-centymetrowe. Tak zawinięte naleśniki obsmaża i się na patelni lub, gdy jest ich większa ilość, układa na blasze, skrapia tłuszczem i wstawia na 8-10 minut do gorącego piekarnika Drugi sposób polega na smarowaniu naleśników nadzieniem, pozostawia­jąc wolne brzegi, które następnie zakłada się na nadzienie i zwija i naleśniki poprzecznie w rulon. W trzeciej wersji naleśniki smaruje się nadzieniem, zakłada brzegi do środka następnie składa na pół, jest to tzw. składanie w „książkę”. W czwartą wersji naleśniki ; smaruje się nadzieniem, składa na pół i jeszcze raz na pół w tzw. „chusteczkę”. Ostatni sposób polega na tym, że naleśniki smaruje ‚się nadzieniem, zwija w rulon, pozostawiając brzegi otwarte. Naleśniki z nadzieniem słonym podaje się na gorąco na płaskim ogrza­nym talerzu.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Krystian i prowadzę bloga na którym opowiadam wiele ciekawostek na temat kuchni! Jeśli jesteś takim samym miłośnikiem jak ja, mam nadzieję, że moje wpisy Ci się spodobają 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone