MAKARON PO WŁOSKU I Z PIECZARKAMI

  • on 5 lipca, 2014

Makaron po włosku 35 dkg mąki, 2 jaja, około 50 ml wody,1 dkg grzybów suszonych, 20 dkg sera żółtego,1 dkg kaparów, natka pietruszki, sól, pieprz, tymianek i majeranek do smaku, tłuszcz i bułka tarta do naczynia.Makaron przygotować jak makaron po admiralsku. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki, połączyć z makaronem, startym serem, opłukanymi kaparami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia wysmarowanego tłusz­czem i posypanego bułką tartą, wyrównać powierzchnię i zapiec. Podawać z surówkami.Makaron z pieczarkami 35 dkg mąki, 2 jaja, około 50 ml wody,40 dkg pieczarek, tłuszcz, 4 dkg koncentratu pomidorowego, natka pietruszki, 10 dkg sera żółtego, sól, pieprz, tymianek i estragon do smaku, tłuszcz,bułka tarta do naczynia.Makaron przygotować jak makaron po admiralsku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać koncen­trat pomidorowy, chwilę poddusić, połączyć z makaronem i posie­kaną natką pietruszki, doprawić do smaku, przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą, wyrównać powierzchnię, posypać startym serem i zapiec.Podawać z surówkami.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz