KROKIETY Z SELERÓW Z GRZYBAMI

Krokiety z selerów z grzybami. Składniki i przygotowanie: 5 dkg grzybów suszonych, 70 dkg selerów, 10 dkg ryżu,4 dkg koncentratu pomidorowego, 1-2 jaj, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku, jajko i bułka tarta do panierowania, tłuszcz do smażenia. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować. Selery umyć szczoteczką pod bieżącą wodą, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem. Na­stępnie wystudzić, obrać, zemleć razem z grzybami. Ryż opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować, odcedzić, wymieszać z przy­gotowaną masą, koncentratem pomidorowym, jajkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak kro­kiety „i la Parmentier”. Podawać z surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Krystian i prowadzę bloga na którym opowiadam wiele ciekawostek na temat kuchni! Jeśli jesteś takim samym miłośnikiem jak ja, mam nadzieję, że moje wpisy Ci się spodobają 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone