KROKIETY Z JAJAMI I GRZYBAMI

Krokiety z jajami i grzybami. Ciasto: 2-3 jaj, 20 dkg mąki, 200 ml mleka, 200 ml wody, sól do smaku, 2 dkg słoniny Nadzienie: 5 dkg grzybów suszonych, 4 jaja ugotowane na twardo, 15 dkg cebuli, tłuszcz, 15 dkg sera żółtego, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku, 2 jaja i bułka tarta do panierowania, tłuszcz do smażenia. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć z wywaru i zemleć ra­zem z jajami Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z przygotowaną masą, startym serem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak krokiety „A la Parmentier”. Podawać z surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Krystian i prowadzę bloga na którym opowiadam wiele ciekawostek na temat kuchni! Jeśli jesteś takim samym miłośnikiem jak ja, mam nadzieję, że moje wpisy Ci się spodobają 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone