CEBULA FASZEROWANA

Cebula faszerowana 8 dużych cebul, 4 dkg grzybów suszonych, 8 dkg ryżu, 4 dkg koncentratu pomidorowego, natka pietruszki, tłuszcz, 150 ml śmietany, sól i pieprz do smaku. Cebulę obrać, opłukać, ściąć wierzchy, wydrążyć specjalną łyżeczką pozostawiając grube ścianki, zalać wrzącą wodą, gotować 4-5 minut, odcedzić, odsączyć, posypać przyprawami. Grzyby umyć, namo­czyć, ugotować, posiekać. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, odsączyć, połączyć z grzybami, koncentratem pomidorowym i posiekaną natką pietruszki, dopra­wić do smaku. Przygotowanym farszem napełnić cebulę, ułożyć w naczyniu, polać tłuszczem i upiec. Pod koniec pieczenia polać doprawioną śmietaną. Podawać z ziemniakami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Krystian i prowadzę bloga na którym opowiadam wiele ciekawostek na temat kuchni! Jeśli jesteś takim samym miłośnikiem jak ja, mam nadzieję, że moje wpisy Ci się spodobają 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone