Przepis na pyszny makaron

  • on 13 marca, 2017

Bliny popularne z grzybami 4 dkg grzybów suszonych, 800 ml mleka, 3 dkg drożdży, j szczypta cukru, 40 dkg mąki, 2-3 jaj, 5 dkg masła lub margaryny, sól do smaku, tłuszcz do Smażenia. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć z wywaru, zemleć. Mleko (100 ml) połączyć z drożdżami utartymi z cukrem, wymieszać z mąką (1 dkg) i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie połączyć z pozo-, stałym mlekiem, przesianą mąką, grzybami i żółtkami, posolić, dokładnie wyrobić, połączyć z roztopionym masłem i ubitą pianą z białek, pozostawić do wyrośnięcia. Smażyć i podawać jak bliny „Hotel Europa”.

Article Categories:
Kulinaria świata

Dodaj komentarz